top of page

za 13 jul

|

Opperdoes

13e Landlijke Open Imkerijdag

Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby. in het weekend van 13 en 14 Juli open tijdens de Landlijke Open Imkerijdag de nodige Nederlandse imker hun bijenstanden voor het publiek.

13e Landlijke Open Imkerijdag
13e Landlijke Open Imkerijdag

Tijd en locatie

13 jul 2024, 11:00 – 14 jul 2024, 04:00

Opperdoes, Zwartepad op ter hoogte van 19 visitor parking, Oosteinde 41, 1674 NC Opperdoes, Netherlands

Over het evenement

Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 30.000 – 40.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook inspelen op het weer en wat de natuur in de omgeving biedt. Voor de meeste imkers in het slingeren, het oogsten van de gewonnen honing een jaarlijks hoogtepunt. Tijdens de Open Imkerijdag kun je vers gewonnen honing proeven én kopen, je kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien.

Loop binnen in de bijenstal. Het is er een en al bedrijvigheid. Al dat gezoem om je heen is vast wel wennen, maar veilig met een beschermende kap op zul je merken dat bijen helemaal niet eng zijn. Zou je ook imker willen worden? Vraag aan de aanwezige imkers hoe dat ik zijn werk gaat.

Deel dit evenement

bottom of page